Про пророщені насіння і салат з ними

Про пророщені насіння і салат з ними

Набагато смачніше, ніж смажене насіння: свіжі, соковиті і гризти приємніше. А ще я знаю дуже смачний салат з пророщених насінням :)
Насіннямабуть, найпопулярніший снек на Русі. Не дарма ж їх продають в такій кількості. Нещодавно я взагалі з подивом дізналася, що найбільший платник податків у нашому містівиробник смаженого насіння. І це при наявності досить великих заводів. А я все по-старому продаж насіння в бабусь зі стаканчиками вимірюю. До речі, не люблю готові смажене насіння. Вони всі якісь пережаренние на мій смак. Доводиться купувати сирі і смажити самої. Але, як виявилося, найсмачніші насінняце які взагалі не смажені, а пророщені.
А робляться вони так:
Беремо стільки насіння, скільки зможете з’їсти за 2-3 рази. Багато, за один присід все одно не з’їсте. У нас це приблизно 1-2 пригорщі (мої, дитячого розміру :)), добре промиваємо і, заливши водою (не водопровідною, бажано) залишаємо на пару годин, щоб насіння «прокинулися». Після цього ще раз промиваємо і вже мокрими розкладаємо в який-небудь ємності з кришкою. Слідкуйте щоб насіння не висихали і щоб на них не потрапляло сонячне світло. Вже на наступний день ви помітите, що на насінні проклюнулися крихітні білі паростки. Ось в цей самий момент вони найбільш смачні. Промиваємо їх ще раз перед їжею і з задоволенням хрумкает. З лушпиння, до речі, вони дуже добре вилітають.
Якщо не хочете щоб вони проростали ще більшеприберіть в холодильник.
Салат з пророщених насінням і капустою:
Пророщені насіння добре додавати в салати. Мій улюблений весняний салат з насінням такий (пропорції регулюйте самі за смаком):
Дрібно ріжемо капусту. Трьом на крупній тертці моркву. Тонко ріжемо перець (особливо красиво виглядає червоний і жовтий перець). Додаємо насіння (без лушпиння, звичайно ж). Після цього солимо, поливаємо олією і додаємо трохи яблучного оцту. Добре перемішуємо. Це, так би мовити, базовий рецепт. А далі додаємо в нього все, що забажаємо: зелень, інші овочі, можна і яблучко порізати. Єдине, що, на мій погляд, в цьому салаті зайвеце цибуля і часник, тому що вони переб’ють запах і смак.
Такий салат виручає в розпал весни: коли вже хочеться салатів зі свіжих і корисних овочів (а не пластикових помідорів), а нового врожаю ще немає.
Хоча, чесно кажучи, насіння у нас рідко доживають до салатів. Ми їх з’їдаємо дуже швидко :)
До речі про салатах і пророщених зернах, давно я не робила свій улюблений салат з пророщеного маша!








сподобалося?

Отправить ответ

Оставьте первый комментарий!